NIEUWS
 
Aankondiging BronbeekFestival - het derde alweer
13 mei 2018 aanstaande
     
Spel en uitdaging in het BronbeekFestival
 
Op zondag 13 mei 2018 is er van 10 tot 17 uur voor alle leeftijden het BronbeekFestival op het landgoed Bronbeek. Iedereen wordt er uitgedaagd om te spelen met aarde, vuur, water en lucht. Er is keus uit veel activiteiten, in de buitenlucht, in legertenten, en binnenshuis.
 
Zo kun je ontdekken hoe je zelf een vlot in elkaar zet, waarmee je de Bron-beek kunt bevaren. Of leren hoe je een Indische vlieger maakt en hem daarna meteen uittesten. Heb je meer met aarde, versier dan een bloempot en plant er een stekje uit de Bronbeekkas in. In een workshop maak je je eigen vlag voor de landen Luchtije, Waterland, Aardonia en Vuurrijk. Durf je blootvoets en geblinddoekt te gaan over het blotevoetenpad, dat is bezaaid met verschillende materialen? En anders kun je via het foto-spoor misschien de plek ontdekken waar de schat verborgen is. Tussendoor spring je een gat in de Lucht op het springkussen. Met de Dromensmid smeed, smelt, rijg, vouw en kneed je je dromen tot een sieraad. Of je maakt een sneeuwbol vol glitters. In de workshop ‘De verzonken stad’ schilder je met inkt of waterverf hoe Bronbeek eruit zou zien als het onder water zou liggen. En je verrast ze thuis als je aankomt met een zelfgemaakt masker voor je gezicht. En verder kun je je kracht en uithoudingsvermogen op de grond testen in de hindernisbaan of in de lucht aan de klimwand. Grijp je kans en rijd een keer mee op een legervoertuig. Of wil je liever op een paard over het landgoed rijden? Onderwijl hoor je live muziek van de militaire fanfare. In de Fotostudio vind je uniformen, wapens, Indische kleding en legertassen, waarmee je op de foto kunt. En je kunt zelf kneedbare zeep maken in een speciale workshop. Natuurlijk zijn er ook Indische hapjes en drankjes te koop. Binnen in het museum is kunst door bewoners van Bronbeek en andere veteranen te zien.
 
Museum Bronbeek doet onderzoek naar de ervaringen op het BronbeekFestival: wie de enquête op 13 mei invult maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen.
 
Het BronbeekFestival komt tot stand in een samenwerking van Museum Bronbeek met de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Paresto, Facilitair Bedrijf Defensie, Bronbeekbewoners, vrijwilligers, Arnhemse kunstenaars, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en het Indisch Herinneringscentrum.
 
       
 
Weet u het nog :
Het eerste BronbeekFestival 17 april 2016:
Om even in de sfeer te komen:
- Het eerste BronbeekFestval - met een onthulling sabel Koning Willem II tijdens Bronbeek festival'
 
Het tweede BronbeekFestival 23 april 2017:
waarin Artez een grote rol speelde en overal op het landgoed kunst te zien was. Verder klimmen, klauteren varen en zelfs vliegen in een simulator, luisteren naar Marinierskapel en natuurlijk kon je een kijkje nemen in museum .. zie hieronder de impressie van INSIDE IN PERFORMANCE  van Rob Sweere
- INSIDE IN performance - Landgoed Bronbeek - Rob Sweere
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb1983@gmail.com
                                                                    
SVVB
 
 
 
 © SVVB